Telesna terapija

 

Zašto je pilates dobar za vas

„Jao, sve me boli!“ Da li možete da izbojite koliko puta ste ovu rečenicu čuli ili je izrekli samo u poslednjih nedeju dana? Verovatno više ni ne obraćate pažnju, jer je postala toliko česta u svakodnevnim razgovorima, gotovo kao uzrečica.

Zašto je tako? I to znamo - brz nam je tempo života, stalno smo izloženi nekoj vrsti stresa, nismo dovoljno fizički aktivni, a uz sve to i dugo sedimo na poslu, najčešče slepo zagledani u ekran. Kada se i dokopamo ono malo slobodnog vremena u toku dana, ponovo sednemo i zagledamo se u neki ekran. Da li ćemo se stvarno tako opustiti i spremiti se za novi dan pun obaveza? Verovatno ne, ali suviše smo umorni i opterećeni raznim problemima da bismo razmišljali o sebi. I tako se vrtimo u začaranom krugu gde konstatacija: „sve me boli“ postaje uzrečica.

Šta možemo da uradimo da bismo se osećali bolje? Možemo strpljivo da čekamo zasluženi odmor i negde otputujemo. To je blagotvorno, ali kratkog daha. Potrebno je nešto na duge staze, nešto što će nas rasteretiti, a ne zahteva mnogo vremena. Rekreativno vežbanje je uvek dobra preporuka, ali tu smo ponovo pred dilemom, šta izabrati? Ukoliko i vi spadate u onu grupu ljudi koja ne voli da skače i previše se znoji i potrebno vam je da se i fizički i mentalno angažujete i opustite, probajte pilates.

 

Pokrenite um i telo

Pilates spada u tehniku koja pokreće i um i telo. Treninzi se sastoje od laganog istezanja kojim se ubrzava cirkulacija, a to je, slobodno možemo reći „gimnastika“ za krvne sudove. Mehanizmom širenja i skupljanja krvnih sudova povećava se protok krvi u mišicima, a uz posebnu tehniku disanja koja uskladjena sa pokretom, veća kolicina kiseonika dospeva do problematičnih delova tela, što automatski revitalizuje bolna mesta.

Da bi se postigao potupun efekat, svaka pilates vežba praćena je i posebnom tehnikom vizualizacije. Stvaranjem mentalne slike koja je usklađena sa načinom na koji se posebna vežba izvodi, vežbač se angažuje i mentalno i fizički. Korišćenje vizuelizacije donosi dobre rezultate u svim aspektima života.

Fokus pilatesa je na jačanju unutrašnjih mišića trupa, čime se podstiče svest o držanju tela. Razvijanjem svesti o telu i usvajanjem pilates tehnike, postepeno stičemo naviku da pilates principe vežbanja primenimo u svakodnevnim aktivnostima. Kao konačni cilj dobijamo pravilno držanje, dobru kontrolu pokreta, gipkost, usklađenost našeg uma  i tela - jedinstveni osećaj da nam je komforno u sopstvenom telu.

Učinite nešto za sebe, pridružite nam se i pokrenite svoj um i svoje telo. Dodatni komfor pruža rad u malim grupama, do 6 članova.

 

Nada Šijački instruktor pilatesa

Tel: 063/230-633

 

Psihoterapija

Podrška u prevazilaženju trenutnih problema u oblasti psihičkog života, upravljanje stresom, podrška u rešavanju psihičkih problema: panični napadi, fobije, depresija, nesanica, pa sve do ličnog rasta i razvoja otkrivanjem novih potencijala i uvida o sebi i drugima.

Kontakt

Jelena Stanković: 063/125-80-55

Adresa:
Đurićeva 20, Zvezdara
Beograd

Email:
info@mojaoazaterapeut.com

 


 

 

© Copyright 2020 Moja Oaza

bcoolsite.com