Smeh joga sa Natašom

Smeh joga je jedinstveni koncept smejanja bez razloga:- igranje određenih igrica,vežbanje smeha, lagano istezanje, vežbanje refleksa i opuštanje – sve to u kombinaciji sa vežbama joga disanja. Osnova Smeh joge su RADOST i DEČIJA RAZIGRANOST, a aktiviraju se kroz četiri elementa:- pevanje, ples, igru i smeh. Naučno je dokazano da se  u slučaju  i simuliranog i stvarnog smeha stiču istovetne fiziološke i psihološke prednosti.U Smeh jogi radimo smeh kao vežbu, te simulirani smeh ubrzo dovodi do iskrenog i zaraznog. Možemo da produžimo naš smeh dokle god želimo i to smejući se glasno i duboko iz dijafragme/trbuha.Redovnim vežbanjem razvija se pozitivan mentalni stav,menja se perspektiva iz negativne u pozitivnu, a svoj fokus prebacujemo od problema ka rešenju.Usled poboljšanog snabdevanja ćelija kiseonikom, naše telo se leči na ćelijskom nivou, jačamo imunitet i preventivno delujemo, što u krajnjem dovodi do poboljšanja našeg zdravstvenog stanja u celini.

Smeh je najmoćnija, uz to- besplatna, alatka koju svako poseduje.To je alatka za rešavanje stresa na fizičkom, emotivnom i mentalnom planu. SMEH JE LEK. SMEH JE STVAR NAŠE ODLUKE.

Smeh jogu mogu svi vežbati i od nje imati koristi, bez obzira na pol, uzrast ili fizičke mogućnosti. Svako može naučiti kako da promeni loše raspoloženje za svega nekoliko minuta, a u svakodnevni život unese više smeha.

Smeh joga omogućava očuvanje i unapređenje nivoa fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duševnog zdravlja, ličnog i društvenog razvoja.Ostali ciljevi su: jačanje socijalnih veština, socijalizacija marginalizovanih grupa, podrška licima sa invaliditetom, deci predškolskog i školskog uzrasta, afirmacija volonterskog rada, unapređenje i razvoj stvaralaštva, obrazovanja, nauke, sporta, multikulturalnosti, unapređenje ljudskih prava, smanjenje diskriminacije, dodatno obrazovanje građana.

U skladu sa navedenim ciljevima, moguća je primena Smeh joge u poslovnom sektoru, zdravstvenim ustanovama, sa decom predškolskog i školskog uzrasta svih nivoa, u Udruženjima osoba sa invaliditetom/inkluzivnog karaktera, Udruženjima građana, Domovima za stara lica, na Tribinama i Festivalima sa sadržajima zdravih stilova života, u Smeh turizmu, wellness i fitness centrima. Takođe, u radionicama za poboljšanje komunikacije i javnog nastupa. U domenu rada na prevazilaženju problema u okviru porodice, moguć rad u pojedinačnim grupama ili sa jednom osobom. Takođe, u saradnji sa Udruženjem MOJA OAZA realizuju se radionice Smeh kluba “SMEHOUSE- NATAŠINA KUĆA SMEHA”.

 

AKO SE OSEĆAŠ DOBRO KADA SE SMEJEŠ, SMEJ SE, DA SE OSEĆAŠ DOBRO.

Natašine aktivnosti možete pratiti na:

Facebook stranici SMEH JOGA SA NATAŠOM

Na Youtube kanalu Smeh joga sa Natašom

Kontakt telefon 060 4451 216

 

Povratak

Psihoterapija

Podrška u prevazilaženju trenutnih problema u oblasti psihičkog života, upravljanje stresom, podrška u rešavanju psihičkih problema: panični napadi, fobije, depresija, nesanica, pa sve do ličnog rasta i razvoja otkrivanjem novih potencijala i uvida o sebi i drugima.

Kontakt

Jelena Stanković: 063/125-80-55

Adresa:
Đurićeva 20, Zvezdara
Beograd

Email:
info@mojaoazaterapeut.com

 


 

 

© Copyright 2020 Moja Oaza

bcoolsite.com